28/09/2010

Dyslexie en nu ook nog vreemde talen.

Dat dyslexie te maken heeft met het lezen en schrijven van het Nederlands is voor iedereen die een beetje bekend is met het onderwerp, een evidentie. De problematiek heeft ook een grote nefaste invloed op de verwerving van de moderne vreemde talen. Daarom is het belangrijk de hulp en ondersteuning die aan deze leerlingen wordt geboden niet te beperken tot het Nederlands. Ook de verschillende moderne vreemde talen (Frans, Engels, Duits, ..) vragen de nodige opvang.

Bewijzen zijn er genoeg te vinden: met de juiste opvang hebben deze studenten een behoorlijke kans op slagen in een richting waar moderne vreemde talen tot het lespakket behoren.

Conny Milliau

is zelfstandig logopediste en remedial teacher. Ze heeft een bijzondere interesse voor de problematiek van het vreemde talenonderricht bij jongeren met dyslexie en is een graag geziene gast op pedagogische studiedagen.

Basisschool "Het palet", Nieuwstraat 2 , 8000 Brugge (parking op de speelplaats)

Inkom: leden: 2,50€ / niet leden: 5€
Inclusief gratis drankje. Iedereen welkom. Inschrijven is niet noodzakelijk.