22/03/2011

Dysfasie! Taal- of leerstoornis?
Hoe herken ik het? Hoe help ik mijn kind?.

Dysfasie is als term nog niet zo ruim bekend bij het grote publiek maar dat verandert de laatste tijd snel.
Een vertraagde of zeer moeizame taalontwikkeling bij de peuter en kleuter moet zeker van nabij gevolgd worden, want taal is cruciaal voor de verdere ontwikkeling van het kind.
Mogelijk is er ook een relatie met dyslexie op latere leeftijd.

Wat is dysfasie dan juist? Hoe moeten we dit begrijpen? Kunnen we helpen? En hoe dan?
Tijdens deze voordracht geven we correcte basisinformatie en proberen we misverstanden weg te werken.

Prof. Inge Zink, Leen Loyez

Prof. Dr. Inge Zink is deeltijds hoofddocent aan de afdeling experimentele oto-rhino-laryngologie aan de KU.Leuven

Leen Loyez is orthopedagoog en verbonden aan het Multidisciplinair universitair centrum voor logopedie en audiologie (MUCLA) in het
UZLeuven.

De Frères SFX, Mariestr 7, 8000 Brugge
Ingang en parking via
Nieuwstraat 2.

Inkom: leden: 2,50€ / niet leden: 5€
Inclusief gratis drankje. Iedereen welkom. Inschrijven is niet noodzakelijk.