22/09/2011

Doping voor de dyslectische student?
Over succesvol studeren met een leerstoornis aan de hogeschool.

Jaarlijks studeren studenten met leerstoornissen (dyslexie, dyscalculie, ADHD, ADD...) succesvol af in de hogeschool bvb. Howest. De hogeschool mag het niet alleen belangrijk vinden de studenten enkel faciliteiten aan te bieden, maar ze moeten ze ook actief ondersteunen. Op die manier wil de hogeschool dat elke student maximaal kansen krijgt om zijn of haar unieke talenten te ontplooien binnen de opleiding van zijn of haar keuze. Het is echter niet steeds gemakkelijk. Een voordracht over kansen geven, drempels overwinnen en moedig beslissingen nemen... .

Chris Mestdagh

is coördinator van het diversiteitsbeleid en stafmedewerker studentenvoorzieningen in de hogeschool Howest. Sinds enkele jaren werkt hij, samen met een team van talent coaches, aan een diversiteitsbeleid dat gedragen wordt in alle geledingen van de hogeschool. In dit diversiteitsbeleid staat de student centraal, elk met zijn of haar unieke talenten en eigenaardigheden...

De Frères SFX, Mariestr 7, 8000 Brugge
Ingang en parking via
Nieuwstraat 2.

Inkom: leden: 3€ / niet leden: 6€  /  studenten: 2€
Gratis drankje. Iedereen welkom.

Inschrijven via de website of mail naar west-vlaanderen@sprankel.be